Termin i miejsce: 14-25 sierpnia 2021, Zakopane
Zarządzanie kategorią
- Co to jest zarządzanie kategorią i dlaczego jest ważne
- Funkcje kategorii
- Główne zasady ułożenia półki w sklepie
- TOP 10 kategorii obrót/marża
Zarządzanie pracownikami
- Zrozumienie i uświadomienie roli Szefa/Lidera
- Zrozumienie wagi komunikacji w pracy Szefa/Lidera
- Poznanie zasad efektywnej komunikacji
- Dobieranie stylu komunikacji – aby zmotywować pracownika
Kalendarz promocyjny
- Poznanie technicznych (funkcjonalność) możliwości kalendarza
- Jak wykorzystać kalendarz, by efektywniej zarządzać czasem
- Komunikacja promocji
- Standardy i zasady ekspozycji
Standardy Obsługi Klientów
- Poznanie i omówienie nowych Standardów Obsługi Klientów
- Jak najskuteczniej wdrożyć Standardy Obsługi Klientów w życie?
- Wpływ wprowadzenia Standardów Obsługi Klientów na podniesienie wskaźników biznesowych Sklepu nr 6
Program Motywacyjny
- Komunikacja nowego Programu motywacyjnego
- Cel sprzedaży
- Formy komunikacji – codziennych wyników
- Podsumowanie programu motywacyjnego – nagrody
Organizacja Sklepu
- Podstawowe zasady merchandisingu
- Strefa wejścia – pierwsze wrażenie
- Centrum Obsługi Klienta
- Stoisko mięsne, nabiałowe, warzywno-owocowe, piekarnicze – i ich ważność
- Stoisko alkoholowe
- Ekspozycje impulsowe
- Podsumowanie programu motywacyjnego – nagrody