DORADZTWO: Zarządzanie Placówką Handlową (14-25.08.2021, Zakopane)

Termin i miejsce: 14-25 sierpnia 2021, Zakopane

Zarządzanie kategorią

  1. Co to jest zarządzanie kategorią i dlaczego jest ważne
  2. Funkcje kategorii
  3. Główne zasady ułożenia półki w sklepie
  4. TOP 10 kategorii obrót/marża 

Zarządzanie pracownikami

  1. Zrozumienie i uświadomienie roli Szefa/Lidera
  2. Zrozumienie wagi komunikacji w pracy Szefa/Lidera
  3. Poznanie zasad efektywnej komunikacji
  4. Dobieranie stylu komunikacji – aby zmotywować pracownika

Kalendarz promocyjny

  1. Poznanie technicznych (funkcjonalność) możliwości kalendarza
  2. Jak wykorzystać kalendarz, by efektywniej zarządzać czasem 
  3. Komunikacja promocji
  4. Standardy i zasady ekspozycji

Standardy Obsługi Klientów

  1. Poznanie i omówienie nowych Standardów Obsługi Klientów
  2. Jak najskuteczniej wdrożyć Standardy Obsługi Klientów w życie?
  3. Wpływ wprowadzenia Standardów Obsługi Klientów na podniesienie wskaźników biznesowych Sklepu nr 6

Program Motywacyjny

  1. Komunikacja nowego Programu motywacyjnego
  2. Cel sprzedaży 
  3. Formy komunikacji – codziennych wyników
  4. Podsumowanie programu motywacyjnego – nagrody

Organizacja Sklepu

  1. Podstawowe zasady merchandisingu
  2. Strefa wejścia – pierwsze wrażenie
  3. Centrum Obsługi Klienta
  4. Stoisko mięsne, nabiałowe, warzywno-owocowe, piekarnicze – i ich ważność
  5. Stoisko alkoholowe
  6. Ekspozycje impulsowe
  7. Podsumowanie programu motywacyjnego – nagrody

Szukaj